Yango ImmunoSystem+ to 10 składników dla naturalnego wsparcia odpowiedzi immunologicznej organizmu 90 k


M-Gard® jest oczyszczonym bioaktywnym beta-glukanem, który naturalnie występuje w ścianach komórkowych drożdży piekarskich Saccharomyces cerevisiae. Otrzymywany jest za pomocą procesu ekstrakcji, która odbywa się bez uszkodzeń struktury chemicznej, co ma kluczowe znaczenie dla bioaktywności.

Produkty zawierające beta-glukan zaliczane są do tzw. żywności funkcjonalnej, czyli takiej, która oprócz efektu odżywczego wywiera korzystny wpływ na organizm i samopoczucie lub zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób. Ze względu na udowodnione właściwości czynnościowe beta-glukan stosowany jest nie tylko w przemyśle spożywczym, ale również w kosmetycznym i farmaceutycznym.

Colostrum, lub inaczej siara jest pierwszym pokarmem każdego ssaka. Dostarcza noworodkom nie tylko niezbędnych substancji odżywczych, ale także związków immunologicznie aktywnych.

Oliwka europejska zawiera silne przeciwutleniacze, chroniące przed wolnymi rodnikami, a także zwiększa odporność fizjologiczną organizmu.

Kurkuma zawiera kurkuminoidy (w tym kurkuminę), ograniczające stany zapalne w organizmie i usprawniające pracę przewodu pokarmowego. Przyczynia się ona również do utrzymania prawidłowych właściwości przeciwutleniających i wspiera odporność.

Mumio to naturalna substancja biologiczna pochodząca z Himalajów. Ma znaczące właściwości przeciwutleniające i wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.

Traganek zawiera w sobie dużą dawkę polisacharydów, które w organizmie stymulują krwinki białe, odpowiedzialne za działanie układu odpornościowego. Polisacharydy łączą się z tymi komórkami, wywołując ich namnażanie, dzięki temu zwiększa się zdolność organizmu do zwalczania infekcji.

Jeżówka purpurowa jest byliną, porasta prerie, pustkowia i lasy południowo-wschodniej części Ameryki Północnej. Najbardziej znaną cechą rośliny jest wzmacnianie układu immunologicznego, co przypisuje się jej kwiatom.

Piperyna występuje w wierzchniej warstwie owoców czarnego pieprzu, od wieków stosowanego w ludowych tradycjach Chin i Indii jako czynnik zwiększający odporność i środek na problemy układu trawiennego. Współczesne badania potwierdzają także jego działanie przeciwutleniające.

Cynk to pierwiastek niezbędny do utrzymania homeostazy całego organizmu. Odgrywa rolę m.in. w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

Selen jest ważnym elementem licznych szlaków metabolicznych. Jego niedobór może poważnie zakłócić równowagę organizmu, w tym odporność i płodność. Selen przyczynia się także do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.

STAWIAMY NA JAKOŚĆ!

Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.

Składnik aktywny             1 kapsułka  %RWS*  4 kapsułki  %RWS*        -
M-GARD® beta-1,3/1,6-D-glukan  85 mg            -  340 mg          -
Colostrum wołowe                50 mg             -     200 mg     -   w tym proteiny (60%)          30 mg             -     120 mg     -
  z czego immunoglobuliny (40%) 12 mg             -      48 mg     -
Oliwka europejska - ekstrakt    50 mg             -     200 mg     -
 w tym oleuropeina (40%)        20 mg             -      80 mg     -
Kurkuma - ekstrakt              50 mg             -     200 mg     -
 w tym kurkuminoidy (95%)       47,5 mg           -     190 mg     -
Mumio - ekstrakt                45 mg             -     180 mg     -
 w tym kwasy fulwowe (40%)      18 mg             -      72 mg     -
Traganek - ekstrakt 10:1  30 mg            -     120 mg     -
Jeżówka purpurowa - ekstrakt    25 mg             -     100 mg     -
 w tym polifenole (4%)           1 mg             -       4 mg     -
Cynk                         3,5 mg        35%  14 mg  140%
BioPerine® pieprz czarny - ekstrakt 2 mg          -       8 mg     -
 w tym piperyna (95%)             1,9 mg          -      7,6 mg    -
Selen                           25 µg        45,5%  100 µg   182%

*RWS - referencyjna wartość spożycia.

Zalecane dawkowanie: 2 kapsułki 2 razy dziennie.

Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, w trakcie lub po posiłku.

Skład: beta-1,3/1,6-D-glukan z drożdży piekarskich M-GARD® Saccharomyces cerevisiae, ekstrakt z liści oliwki europejskiej (Olea europaea) standaryzowany na zawartość min. 40% oleuropeiny, ekstrakt z kurkumy (Curcuma longa) standaryzowany na zawartość min. 95% kurkuminoidów, ekstrakt z mumio (shilajit) standaryzowany na zawartość min. 40% kwasów fulwowych, ekstrakt z traganka (Astragalus membranaceus) 10:1, ekstrakt z jeżówki purpurowej (Echinacea purpurea) standaryzowany na min. 4% polifenoli, pikolinian cynku (cynk), L-selenometionina (selen), ekstrakt z czarnego pieprzu BioPerine® (Piper nigrum) standaryzowany na zawartość min. 95% piperyny. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)

Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 40,5 g

Ostrzeżenie: osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobiety w ciąży oraz karmiące powinny skonsultować suplementację z lekarzem.

Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.

Główny Inspektorat Sanitarny: 2020/09/08/SD/524DFE

16 innych produktów w tej samej kategorii: