Mangan obecny jest w centrach aktywnych wielu enzymów. Znajduje się w...
Olejek stymulujący wzrost włosów, to prawdziwy skarb, dla tych, którzy...
Ekstrakt z garcinia cambogia pomaga w kontrolowaniu wagi ciała. Pomaga...
Collagen Beauty Elixir obfituje w antyoksydanty niwelujące negatywne...
Mata 4FIZJO łagodzi ból, uczucie zmęczenia i prowadzi do relaksacji...
Mata 4FIZJO łagodzi ból, uczucie zmęczenia i prowadzi do relaksacji...
Terminem superfoods określa się produkty żywnościowe naturalnego pochodzenia bez nawet najmniejszych domieszek substancji konserwujących i wypełniających. Wszystkie artykuły tego typu cechuje duża zawartość niezbędnych dla organizmu składników odżywczych. Obecnie – ze względu na rosnącą świadomość dietetyczną społeczeństwa – s...
Terminem superfoods określa się produkty żywnościowe naturalnego pochodzenia bez nawet najmniejszych domieszek substancji konserwujących i wypełniających. Wszystkie artykuły tego typu cechuje duża zawartość niezbędnych dla organizmu składników odżywczych. Obecnie – ze względu na rosnącą świadomość dietetyczną społeczeństwa – superfoods zyskuje uznanie wśród wszystkich ludzi, którzy wiodą aktywny i zdrowy styl życia.
Uprawy roślin, które wykorzystywane są do produkcji zdrowej żywności, podlegają ścisłym kontrolom jakościowym. Aby określić produkt jako Bio, nie jest możliwe używanie pestycydów oraz innych środków chemicznych. Często spotykanym wyznacznikiem jakości jest również Eko – oznacza to, że wszelkie komponenty użyte do wytworzenia danego artykułu są całkowicie przyjazne środowisku.
Produkty z kategorii Superfoods dostarczają organizmowi optymalnych dawek witamin, mikroelementów oraz innych substancji, które są niezbędne do budowania odporności i zachowania zdrowia. Ponadto stosowane są one w suplementacji przy poważnych schorzeniach, takich jak choroby naczyniowe, cukrzyca czy miażdżyca. Wdrożenie zbilansowanej i zdrowej diety jest kluczowe w walce z niemal każdą chorobą, dlatego warto zadbać o siebie i korzystać jedynie z zdrowej i zarazem bardzo smacznej żywności.
Nieaktywne płatki drożdżowe stanowią cenne źródło witamin z grupy B, witaminy D oraz cynku. Produkt polecany szczególnie weganom i wegetarianom jako źródlo witaminy B12 i cynku.
Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, jednokomórkowej mikroalgi o kształcie kulistym. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw.
Nasiona marchwi mają bardzo wiele zastosowań i można je podawać na mnóstwo sposobów. Najbardziej popularny jest napar, podawany w postaci pysznej, słodkawej herbatki. Ma ona delikatny smak i odprężający aromat. Marchewka w tej postaci.
Ekologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków.
"Ekologiczna Matcha to sproszkowana zielona herbata. Proces przygotowywania herbaty to prawdziwa ceremonia, doświadczenie dla zmysłów. Dzięki walorom smakowym, Matcha wykorzystywana jest również jako dodatek do wypieków, lodów, koktajli.
Bomba witaminowa, to najlepsze źródło witamin i minerałów z naturalnych owoców i ziół. W składzie znajdziemy: owoc dzikiej róży, owoc i liść rokitnika, owoc i liść czarnej porzeczki, owoc derenia i owoc aroni czarnoowocowej.
Ashwagandha to niski krzew osiągający ok. 150 cm wysokości, mający żółtozielone kwiaty i czerwone lub pomarańczowe owoce (jagody). Polecana jest osobom narażonym na stres, intensywnie pracującym oraz sportowcom.
Ekologiczne nasiona konopi łuskane (siemię konopne) to bardzo ciekawy i cenny dodatek do diety. Stanowi doskonałe urozmaicenie każdej potrawy. Polecamy jako składnik pieczywa, produktów mącznych, dodatek do sałatek oraz jako posypkę, m.in. do kasz.
Młody jęczmień to źródło cennych składników odżywczych. Polecany w czasie oczyszania i odchudzania. Zmniejsza uczucie głodu, wspomaga walkę z trądzikiem, obniża poziom glukozy we krwi oraz działa przeciwzapalnie.
Błonnik jabłkowy pozyskiwany jest z bogatych w cenne składniki odżywcze części wytloków skórek jabłek. Błonnik jabłkowy wspomaga regulację perystaltyki jelit, wypróżnień oraz wiąże nadmiar spożytych tłuszczy. Zapobiega gwałtownym zmianom poziomu glukozy.
Młody jęczmień to źródło cennych składników odżywczych. Polecany w czasie oczyszania i odchudzania. Zmniejsza uczucie głodu, wspomaga walkę z trądzikiem, obniża poziom glukozy we krwi oraz działa przeciwzapalnie.
Ekologiczny sproszkowany korzeń maca od setek lat stanowi podstawowy element diety w krajach Ameryki Południowej. Swoje cenne właściwości zawdzięcza m.in. trudnym warunkom uprawy. Jest rośliną występującą na najwyższych partiach gór.