IMMUNOCAL 30 SASZETEK

GSH01

Immunocal jest naturalnym suplementem diety, który w 90% zawiera czyste białko gutation

Więcej szczegółów

Stan magazynowy: mało

300,00zł brutto

Opis

dolegliwośćodporność

Więcej informacji

IMMUNOCAL 30 SASZETEK


Co to jest Immunocal?
Immunocal to opatentowany, naturalny suplement diety, który w 90% składa się z czystego białka i odznacza się wyższą wartością biologiczną, niż jakikolwiek inny suplement białkowy, bądź produkt żywnościowy. Jego podstawową funkcją jest podwyższenie poziomu glutationu w organizmie poprzez dostarczenie budulców do jego wytworzenia przez nasze komórki.

Co sprawia, że tracimy glutation?
Codziennie wystawieni jesteśmy na czynniki obniżające poziom glutationu: stres, zanieczyszczenia, promieniowanie, infekcje, uboga dieta, starzenie się, urazy oraz zmęczenie. Wszystko to przyczynia się do utraty glutationu, co w konsekwencji prowadzi do starzenia się komórek, chorób oraz śmierci. „Troska o utrzymanie właściwego poziomu glutationu będzie pewnego dnia traktowana na równi z innymi tematami, dotyczącymi sposobów zachowania zdrowia” twierdzi dr Bounous.
Spożywanie glutationu nie podniesie poziomu glutationu w organizmie
Istotnym jest sprostowanie jednego, spożywanie glutationu nie podniesie poziomu glutationu w organizmie. Kiedy ludzie dowiadują się o glutationie, chcą pójść do apteki, kupić i zażywać go. Mimo iż można kupić glutation jako suplement diety, przyjmowanie go ma znikome efekty zdrowotne dlatego, że jest on w tej formie szybko rozkładany w układzie trawiennym i wydalany bez korzyści dla naszego zdrowia. Glutation musi być produkowany w komórkach, tam gdzie się znajduje - w każdej żywej komórce ciała. Jedynym sposobem, aby to osiągnąć, jest dostarczenie organizmowi budulca (prekursora) potrzebnego do samoistnego wytworzenia glutationu.

Jak zwiększyć poziom glutationu?

Niektóre leki farmaceutyczne, takie jak N-acetylocysteina (NAC) powstały, aby dostarczać niezbędnego budulca glutationu. Jednak ich stosowanie niesie ze sobą wiele skutków ubocznych oraz przeciwwskazań, w związku można je przyjmować wyłącznie pod kontrolą lekarzy i w ograniczonym stopniu. Ale istnieją także naturalne sposoby podnoszenia jego poziomu. Ostropest (sylimaryna), kwas alfa liponowy oraz L-cysteina, mogą przynosić umiarkowane efekty. Niemniej jednak, badania medyczne wskazują, iż najbardziej wydajnym naturalnym i bezpiecznym sposobem podnoszenia poziomu glutationu jest przyjmowanie odpowiedniej formy cysteiny związanej, którą można znaleźć w niezdenaturowanym izolacie białka serwatkowego. Dzięki unikalnej formule i chronionej prawem technologii produkcji, udało się pozyskać Immunocal, który jest nutraceutykiem zawierającym niezdenaturowane białka serwatkowe o najwyższej możliwej bioaktywności
Immunocal jest białkiem wyizolowanym z mleka, ale zawiera znikomą zawartość laktozy (<1%), dlatego może być stosowany również przez osoby z nietolerancją laktozy. Pamiętajmy, że witamina C, E i selen pośrednio wspierają działanie glutationu oraz są przez niego regulowane, co wzmacnia ich działanie antyoksydacyjne.

Co wyróżnia Immunocal?
Immunocal jest chroniony patentem na całym świecie i posiada wysokiej rangi dowody uznania:

Izolat ten stał się przedmiotem ponad 40 letnich badań, z wynikami potwierdzającymi jego skuteczność.

Przebadany klinicznie (wyjątkowa sytuacja jeśli chodzi o suplement), daje gwarancję podniesienia glutationu w organizmie.
Najwyższą osiągalną bioaktywność, która odróżnia go od innych izolatów białka, zawdzięcza innowacyjnym procesom pozyskania izolatu białka przy użyciu chronionej patentami technologii – w niskiej temperaturze, pod niskim ciśnieniem i bez użycia części metalowych w miejscu gdzie powstaje. Dzięki niej udaje zachować się wiązania siarczkowo-wodorowe pomiędzy cząsteczkami cysteiny, powodujące, iż nie zostaje ona wchłonięta i zneutralizowana przed układ pokarmowy ale przenika do komórek, w których rozpoczyna proces produkcji glutationu.
Dzięki konfekcjonowaniu w pojedyncze porcje, zapobiegamy jego utlenieniu, zachowując jego maksymalną bioaktywność podczas całego okresu suplementacji.
Bezpieczny i zaaprobowany przez Towarzystwa antydopingowe, również ze względu BHP i sterylność produkcji. W przypadku niektórych produktów, wykorzystywanie tej samej linii produkcyjnej do różnych celów kończyło się przeniknięciem substancji zakazanych do partii produktów teoretycznie ich pozbawionych
W Stanach Zjednoczonych umieszczono go w Podręcznym Słowniku Przepisywania Leków (Physicians’ Desk Reference - PDR) oraz Czerwonej Książce Farmaceuty (Pharmacist’s Red Book).

Jak stosować?

Zaleca się stosować Immunocal rano, 20 - 30 min. przed pierwszym posiłkiem. Zawartość saszetki w postaci proszku należy wymieszać z wodą lub innym napojem. Do specjalnego kubeczka dołączonego do każdego opakowania Immunocalu, należy nalać niewielką ilość napoju (30 ml), wsypać zawartość saszetki, zamknąć pokrywką i wymieszać. Następnie dopełnić wodą lub napojem i wypić od razu po przygotowaniu. Immunocal można stosować o każdej porze dnia. Ważne jest, aby nie robić tego zaraz po posiłku, szczególnie po spożyciu białek. Związane jest to z ograniczoną liczbą miejsc absorpcji białek.

Osobom młodym, dbającym o zdrowie i profilaktykę zaleca się porcję 10 g na dobę (1 saszetka). Natomiast powyżej 45 roku życia, w stanach obniżenia odporności, lub tym, którzy intensywnie uprawiają sport, zaleca się stosowanie 2 – 3 saszetek na dobę.

Immunocal w naturalny sposób podnosi poziom glutationu w komórkach. Organizm sam optymalizuje jego ilość. Jeśli poziom GSH jest wystarczająco wysoki, a przyjmiemy kolejną porcję Immunocalu, wówczas nasz organizm „potraktuje” ją jako pełnowartościowe białko odżywcze.

Immunocal jest produktem w 100% naturalnym, wyizolowanym z serwatki mleka krowiego, dlatego może być stosowany razem z innymi środkami przepisanymi przez lekarza. Jedynym wyjątkiem są leki obniżające odporność (immunosupresyjne), stosowane wśród pacjentów po przeszczepach.

Cena za zdrowie nie istnieje a Immunocal to najlepszy wybór dla zdrowia.

Uwaga sugerowana cena detaliczna 299 zł !!!