JD129
Synbiotyk stanowi źródło błonnika i bakterii probiotycznych. Synbiotyk wspomaga częstotliwość wypróżnień, utrzrymanie prawidłowego poziomu cholesterolu, funkcjonowanie układu odpornościowego, usuwanie z organizmu toksyn oraz prawidłową pracę jelit.
2021-05-19
5901549746129
23%
JOY DAY
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: 2018-04-16
JOY SYNBIOTYK Z OTRĄB ORKISZOWYCH 150G
ŹRÓDŁO BŁONNIKA I BAKTERII PROBIOTYCZNYCH
Skład: otręby zbożowe orkiszowe, melasa z trzciny cukrowej, ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców, w tym: [liście jeżyny, czarnej porzeczki i poziomki, ziele skrzypu, owoce czarnej porzeczki i jeżyny] oraz kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych.
Nie zawiera dodatku cukru, słodzików, aromatów i obcych barwników. Produkt bez konserwantów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml w porcji **15g % RWS *
w 15g
wartość energetyczna 905 kJ/216 kcal 136 kJ/39 kcal 2 %
tłuszcz 2,5 g <0,5 g 0 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g <0,1 g 1 %
węglowodany 29,4 g 4,4 g 2 %
w tym cukry 2,2 g <0,5 g 0 %
błonnik 20,0 g 3,0 g -
białko 9,0 g 1,4 g 3 %
sól 0,02 g 0 g 0 %
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ /2000 kcal)
Zamów w sklepie internetowym >>
SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych uzyskany w odpowiednim procesie fermentacji zawiera (min 4×107 jtk/g) żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych, witaminy, minerały, kwasy organiczne, antyutleniacze i aktywne związki prozdrowotne będące produktami ich metabolizmu.
Zalecane spożycie: 15 g (do 4 łyżeczek) 1 raz dziennie.
Warunki przechowywania: oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 15 dni. 12-sto miesięczny okres przydatności do spożycia gwarantują znajdujące się w otrębach probiotycznych aktywne kultury bakterii kwasu mlekowego i antyoksydanty.
Przeprowadzone na produkcie przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa badania przyśpieszonego procesu starzenia tłuszczy na przykładzie tranu wykazały wysokie właściwości antyoksydacyjne naszych otrąb probiotycznych.
Znaczy to, między innymi, że znajdujące się w produkcie antyoksydanty i prozdrowotne bakterie mają także pozytywny wpływ na przedłużenie świeżości potraw w składzie których znajdzie się SYNBIOTYK serii JOY DAY.
Składniki SYNBIOTYKU, w tym: błonnik, bakterie probiotyczne oraz antyoksydanty wspomagają i wpływają na:
częstotliwość wypróżnień,
poziom cholesterolu,
krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,
procesy metabolizmu organizmu człowieka i obniżenie ryzyka procesów patogennych jelit,
redukcję zaparć,
pomagają wiązać cholesterol w jelicie wpływając tym samym na jego poziom we krwi,
ochronę śluzówki (w tym jelita cienkiego i grubego)
układ odporności immunologicznej organizmu,
łagodzą objawy nietolerancji laktozy,
redukują ryzyko pojawiania się alergii, w tym przeciwdziałają alergiom żywieniowym,
na przywrócenie i regenerację prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego podczas lub po antybiotykoterapii,
działanie ochronne przed nadkażeniami grzybiczymi,
na obniżenie poziomu stresu,
usuwanie z organizmu toksyn i metali ciężkich,
ponadto błonnik potrafiąc wiązać wodę, pęcznieje w żołądku sprzyjając uczuciu sytości, zmniejsza uczucie głodu.
Błonnik zawarty w otrębach jest doskonałym źródłem substancji stymulujących rozwój przyjaznej flory bakteryjnej jelita grubego, sprzyja jej rozwój i ochronę organizmu przed patogenami. Otręby probiotyczne są dla żywych kultur bakterii probiotycznych doskonałym nośnikiem ułatwiającym im przedostanie się do wnętrza organizmu w stanie żywym.
Bakterie probiotyczne wspomagają trawienie pokarmu, redukcję wzdęć, perystaltykę jelit, częstotliwość wypróżnień, eliminację toksyn, są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej człowieka i wpływają korzystnie na układ odpornościowy. Ponadto błonnik zwiększa poczucie sytości i wspiera kontrolowanie wagi organizmu.Pozytywne skutki spożywania SYNBIOTYKU odczuwalne są niemal natychmiast (np. redukcja wzdęć, wsparcie procesu trawienia i perystaltyki jelit).
Produkt charakteryzuje się świeżym, naturalnym, kwaskowym aromatem i smakiem. Zalecany dla wszystkich dbających o zdrowie. Polecamy także osobom odchudzającym się, a także jako urozmaicenie diety dla wegan i wegetarian, może być także spożywany przez diabetyków.
SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych zalecany jest do bezpośredniego spożycia. Doskonale komponuje się jako dodatek do jogurtów, musli, płatków śniadaniowych, deserów mlecznych, koktajli owocowych, i owocowo mlecznych, surówek, jako posypka na kanapkę, do past np. serowych lub warzywnych i do innych potraw. (przejdź do przepisów)
SYNBIOTYK jest także doskonałym, prozdrowotnym składnikiem chleba (pieczonego na drożdżach lub/i na zakwasie) oraz ciasteczek.
Otręby probiotyczne JOY DAY SYNBIOTYK to wzmocnienie, aktywność i witalność organizmu.
Moringa to drzewo długowieczności, w swoim...
12,32zł
Witamina A oraz witamina E to kompleks o silnym...
17,76zł
Suplement diety czystek kreteński, ze względu...
11,83zł
Witaminy dla kobiet to kompleks witamin,...
79,52zł
W skład zestawu wchodzi: yerba mate, naczynie...
52,00zł