Masło klarowane GHEE PIĘĆ PRZEMIAN


Składniki: 100% tłuszcz mleczny z masła poddanego klarowaniu.

Kraj pochodzenia: Polska.

Przechowywać  w zacienionym miejscu w temp. poniżej 18°C.

Masło klarowane, czyli masło GHEE od wieków używane jest w tradycyjnej kuchni indyjskiej, ajurwedyjskiej czy tybetańskiej. Powstaje w procesie gotowania i oczyszczania masła pozbawiając go laktozy, kazeiny, wody i zanieczyszczeń. Wysoka temperatura dymienia oraz delikatny, lekko orzechowy smak sprawiają, że masło klarowane świetnie nadaje się do gotowania, smażenia i pieczenia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 3700 kJ/ 900 kcal

Tłuszcz: 100 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 60 g

Węglowodany: 0 g

w tym cukry: 0 g

Białko: 0 g

Sól: 0 g

Masa netto: 240 g

Wyprodukowano w Polsce dla: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa