Pięć Przemian Bezglutenowa mieszanka na naleśniki


Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista, mąka owsiana bezglutenowa, maranta trzcinowa, tapioka, ksylitol (substancja słodząca), sól himalajska, kurkuma, kardamon.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 500 ml płynu (może być mleko, mleko roślinne lub woda) i 1 jajko.
2. Dokładnie wymieszaj (możesz użyć blendera, miksera albo trzepaczki) i odstaw na 10 min.
3. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu (najlepszy będzie olej kokosowy lub masło klarowane), z dwóch stron na złoty kolor.

Naleśniki można przygotować również na sposób wegański (bez jajka). Doskonale smakują zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami.

Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
Wartość energetyczna: 516 kJ / 123 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 22 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 3,8 g
Sól: 0,5 g

*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 250 ml mleka, 250 ml wody i 1 jajka.

Masa netto: 250 g

16 innych produktów w tej samej kategorii: