BIOMUS ASKORBINIAN SODU 500G


Posiada charakterystyczny smak zbliżony do soli, ale mniej słony, jest dobrze rozpuszczalny w wodzie.
Występuje pod postacią krystalicznego lub ziarnistego białego proszku.
Askorbinian sodu jest organicznym związkiem chemicznym, solą kwasu askorbinowego i sodu. Otrzymywany jest w procesie fermentacji glukozy przez bakterie, a następnie utleniania. Askorbinian sodu, ma doskonałe właściwości przeciwutleniające, jest także odczynnikiem chemicznym. 1 g czystego askorbinianu sodu zawiera około 889 mg witaminy C oraz około 111 mg sodu. Jest on mniej kwaśny od kwasu askorbinowego. Askorbinian sodu w środowisku naturalnym powszechnie występuje w warzywach i owocach.

 

Gatunek:        Czysty
Czystość:       Czysty minimum 99,5%
Wzór chemiczny:     C6H7NaO6

16 innych produktów w tej samej kategorii: