Yerba Mate Green Matcha Ceremonial Premium 30 g


Yerba Mate Green Matcha Ceremonial to nowy produkt  Mate Green serii opracowanej przez Mate Tea z Brazylii. Zawiera selekcjonowane, przetworzone listki yerba mate zbierane z dzikich i półdzikich krzewów. Liście yerba mate są specjalnie przetwarzane na wzór japońskiej sproszkowanej herbaty Matcha.

Liście yerba mate są specjalnie przetwarzane na wzór japońskiej sproszkowanej herbaty Matcha. Ściera się je na proszek kamiennych żarnach. Rezultatem jest maksymalizacja zawartości składników, które od wieków przynosz użytkownikom yerba mate to czego właśnie w niej szukają alternatywy dla różnych energetyków.
Rozpoczęcie tygodnia z Mate Green zieloną Yerba Mate w proszku, która zawiera tą samą kofeinę która mamy w kawie -  przynosi nowy smak i energię na cały dzień. Już 1 łyżeczka Mate Green Ceremonial na każdą filiżankę wystarczy, aby pomóc w koncentracji i nakarmić swój dzień pozytywną wibracją. Całość to praktyczność czekolady z kawową energią i mocą herbaty plus kakao, no i nie tylko.

Sposób przygotowania:
Połowę małej płaskiej łyżeczki od herbaty  2,5 g zalewamy 250 ml ciepłej wody o temperaturze około 70-80°C. Następnie mieszamy  aż do rozpuszczenia proszku i pojawienia się pianki.

Przygotowanie Matcha Ceremonial w sposób azjatycki
Wsypujemy porcję - pół lyżeczki od herbaty do podgrzanej uprzednio miseczki, następnie zalewamy proszek  wodą o temperaturze od 50 do 75 stopni Celsjusza a na koniec roztrzepujemy bambusową miotełką zwaną CHASEN.

Do czego jeszcze używać Mate Green Ceremonial?
Daje ona nieograniczone możliwości kulinarne.
Idealnie uzupełnia ona wypieki do ciast, wszelkiego rodzaju koktajle i szejki na bazie mleka owsianego, kokosowego lub ryżowego. W Ameryce Południowej używa się jej lodów, makaronu, chleba, ciastek a także do zup. Ktoś  kto lubi zwykłe mleko ma nieograniczone wręcz możliwośći łaczenia Ceremonial z kakao, cynamonem oraz przetworami mlecznymi.

Nasze podstawowe propozycje użytkowania to:
W napojach: 01 łyżeczka na każde 100ml wody lub mleka, ciepłego lub zimnego, soków i jogurtów. Proszę unikać gotowania wody lub mleka, aby zachować wszystkie korzyści i smak.
W deserach: 1/2 łyżeczki na każde 100ml lub 150g oryginalnego przepisu.
W Ciastach: 01 łyżeczka na każde 50g mąki użytej w oryginalnym przepisie.

Mate Green Ceremonial Choco

Można dodawać do mlecznej czekolady roztopionej na małym ogniu, pół łyżeczki od herbaty tak by nie zdominowała smaku.

Na bzie Ceremonial możemy robić oryginalne hot latte, cold latte a także dodawać ją do zimnych soków i napojów.

Przepis na Yerba mate Ceremonial Latte
Doskonała, energetyzująca latte z dodatkiem mleka roślinnego.

1 łyżeczka Yerba mate Ceremonial
0,5 szklanki 125 ml mleka roślinnego np ryżowego lub migdałowego
1-2 łyżeczki syropu z agawy lub syropu klonowego, ewentualnie miodu.
dodatek aromatyzujący w tym wypadku np. szczypta wanilii, cynamonu, imbiru oraz chili

Do przygotowania naszej Latte potrzebna jest wysoka szklanka i spieniarka do mleka.

1 łyżeczkę proszku rozpuścić w odrobinie zimnej wody przy pomocy spieniacza.
Mleko roślinne dosłodzić, dodać przyprawy.
Całość podgrzać
Spienić spieniaczem do mleka.
Spienionym mlekiem zalać rozpuszczoną matchę.

Wegański shake
90g mleka kokosowego w proszku + 10g Mate green Ceremonial
Wstrząsną wymieszać.
Umieść 1 łyżkę proszku w filiżance i wymieszaj ze 100 ml wody, wegańskiego mleka lub wybranej kawy do rozpuszczenia. Po dodaniu kolejnych 200 ml wybranego płynu. Możesz użyć shakerów lub mikserów elektrycznych.

Składniki: Sproszkowana Yerba Mate (Ilex paraguariensis) 100%

Kraj pochodzenia: Brazylia

Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu


16 innych produktów w tej samej kategorii: