Alternatywa kawy z korzenia  mniszka lekarskiego 150 g


Prozdrowotne właściwości skromnego Mniszka Lekarskiego znane są od stuleci. Polskie uprawy Mniszka lekarskiego cenione są w Europie, Ameryce Północnej i Południowej oraz Azji. Nasza kawa wytwarzana jest ze specjalnie uprawianych gatunków Mniszka lekarskiego na terenie naszego kraju. Po zebraniu korzenie czyści się, suszy i porcjuje. Następnie, zgodnie z naszym know-how podlega obróbce, dzięki której uzyskujemy ten wspaniały produkt.

Kawa z korzenia mniszka lekarskiego posiada niezwykłe właściwości prozdrowotne. Poprawia odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby. Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu. Poprawia trawienie i łagodzi ból brzucha. Poprawia metabolizm. Pomaga w uzyskaniu użytecznej energii. Kawa z korzenia mniszka lekarskiego nie zawiera kofeiny i konserwantów. Właściwie przyrządzona, potrafi pozytywnie zaskoczyć swoim aromatem i smakiem.

Jest zdrowym substytutem kawy naturalnej

Pozytywnie wpływa na odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby.

Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu, oczyszcza wątrobę

Jest diuretykiem przydatnym w leczeniu przedmiesiączkowych wzdęć i łagodnych obrzęków. Podczas gdy inne produkty moczopędne mogą mieć niepożądany efekt uboczny wypłukiwania potasu z organizmu, kawa z korzenia mniszka lekarskiego faktycznie go dodaje.

Pozytywnie działa na trawienie i łagodzi ból brzucha poprzez swoje łagodne działanie przeczyszczające.

Wspiera leczenie infekcji dróg moczowych.

Promuje również wzrost zdrowych bakterii żołądkowo-jelitowych.

Ze względu na zdolność do wypłukiwania toksyn z organizmu, może dobrze działać   u osób ze skłonnością do kamieni żółciowych.

Pomaga obniżyć wysokie ciśnienie krwi.

Wspomaga wytwarzanie białych krwinek

Wyrównuje poziom pH w organizmie.

Zapewnia witalność i trzeźwość umysłu, ponieważ zawiera mnóstwo niezbędnych składników odżywczych, które wspomagają metabolizm.

Sposób parzenia:
Na jedną czubatą łyżeczkę kawy (około 6 g) 100 ml gorącej wody w temperaturze 90- 95'C. Kawę z korzenia mniszka lekarskiego można przyrządzić używając następujących metod parzenia: ekspres przelewowy, drip, zaparzacz (French Press), Chemex, tradycyjna metoda parzenia (zalewajka).

Dystrybutor: P.P.H.U. Polski Mniszek Monika Brochocka, ul. Gawrolińska 5, 08-110 Siedlce

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Blog