SANBIOS ŻELAZO CHELATOWE PLUS 30TAB.


Jest to zestaw doskonale przyswajalnego żelaza z witaminami C, B6, kwasem foliowym, nacią pietruszki i szpinakiem.

Przyswajalność żelaza chelatowanego, niezależnie od posiłku, jest kilka razy większa niż form organicznych i nieorganicznych takich jak fumarany, siarczany itp.
Witamina C, a w szczególoności jej forma naturalna poprawia 2 - 3 krotnie przyswajalność żelaza.

Zawartość 30 tabletek po 500 mg.
Masa netto: 15 g.

Wykaz składników:

  • pietruszka, nać ( Petroselinum criscum) 148 mg;
  • szpinak, liść (Spinacia oleracea) 148 mg;
  • acerola extrakt 130 mg;
  • żelazo chelatowane (dyglicinian żelaza) 70 mg;
  • witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 1,4 mg;
  • kwas foliowy 200ug;
  • substancja przeciwzbrylająca -  sole magnezowe kwasów tłuszczowych (sterynian magnezu) pochodzenia roślinnego  1,6 mg;
  • substancja wiążąca - dwutlenek krzemu 1 mg.

Substancje aktywne w dziennej porcji produktu:

  • naturalna witamina C: 32 mg tj. 40 % RWS*;
  • żelazo chelatowane: 14 mg tj. 100 % RWS*;
  • witamina B6: 1,4 mg tj. 100 % RWS*;
  • kwas foliowy : 200ug tj. 100 % RWS*.

*RWS - Procent Referencyjnych Wartości Spożycia.

Sposób użycia: 1 raz 1 tabletka obficie popijając.

Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Zróżnicowana dieta i zdrowy tryb życia są istotne dla zachowania zdrowia.
Zróżnicowany i zbilansowany sposób żywienia jest podstawowym warunkiem dobrego zdrowia.

Wyprodukowano w Polsce.

Producent: SANBIOS, ul. Ligocka 17 B, Gliwice,

UWAGA

Preparaty ziołowe mogą różnić się kolorem i strukturą, a nawet kształtem tabletki w zależności od dostawy surowca, z którego były wykonane.
W zielarstwie jest rzeczą naturalną, że poszczególne zbiory surowców-ziół różnią się kolorystyką choćby z powodu tego, czy dany rok był suchy i słoneczny czy mokry i pochmurny.

16 innych produktów w tej samej kategorii: