Intenson Stevia w kryształkach 250 g


99,86% erytrytol, 0,14% glikozydy stewiolowe (Rebaudiozyd A.)

Erytrytol to naturalny słodzik. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin. Jest idealny dla osób odchudzających się, gdyż ma zero kalorii. Charakteryzuje się delikatnym, słodkawym smakiem. Doskonale nadaje się do pieczenia oraz gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Erytrytol pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów oraz nie przyczynia się do rozwoju próchnicy.

Erytrytol został wzbogacony glikozydami stewiolowymi.
Glikozydy stewiolowe są używane, jako słodzik w Ameryce Południowej już od wieków. Są pozyskiwane z rośliny o nazwie stewia (Stevia rebaudiana) i są od 250-350 razy bardziej słodsze od cukru."

Sposób użycia
Stosować jak biały cukier. Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw.


16 innych produktów w tej samej kategorii: