BIO PLANET Fasolka Mung BIO 400g


SKŁADNIKI: fasolka mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS: Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -  1332 kJ / 316 kcal
Tłuszcz - 1,3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 44 g,
w tym cukry - 6,6 g
Błonnik - 16 g
Białko - 24 g
Sól - 0,04 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
Kraj Producenta: Polska
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Chiny

13 innych produktów w tej samej kategorii:

Blog