KENAY SPIRULINA PACIFICA 180 TABLETEK


Składniki: algi (Arthrospira platensis), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu

Skład SPIRULINY to 58-62% pełnowartościowego białka z kompletem 18 aminokwasów i beta karotenu. Kwas gamma linolenowy (GLA), gamma linolowy, chlorofil, c-fikocyjanina, dysmutaza nadtlenkowa (S.O.D), minerały, witaminy w tym kompleks witamin z grupy B - to wszystko znajduje się w jednej mikroskopijnej aldze.

Składniki: alga Spirulina Pacifica (Arthrospira platensis), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu (1%), inulina z cykorii (0,4%), stearynian magnezu (0,1%)

Algi jako pierwsze pojawiły się na świecie 3,5 miliarda lat temu i przetrwały do dziś. Spirulina jest bogatym źródłem enzymów NRA, DNA, sulfolipidów i glikolipidów.

Spirulina Pacifica wchodzi w skład grupy produktów odżywczych przeznaczonych przez NASA (Amerykańska Narodowa Agencja Przestrzeni Kosmicznej) dla suplementacji załóg stacji kosmicznych.

100% wegetariańska, 100% wegańska, Non-GMO

Nie zawiera glutenu, laktozy, soi, pestycydów, herbicydów, rozpuszczalników w całości naturalna

CYANOTECH CORPORATION - LIDER W PRODUKCJI SPIRULINY NA ŚWIECIE

W 2004 roku właściciele największych w Stanach Zjednoczonych i na świecie hodowli Spiruliny: Cyanotech Corporation Hawaje i Earthrise Farms z Kalifiorni, przedstawili rządowi USA opracowanie w formie petycji, z którego wynika, że prowadzone przez nich hodowle są najbezpieczniejsze a produkty najwyższej jakości spośród wszystkich innych hodowli na świecie.

Rząd USA uznał jakość i czystość przedstawionego produktu - Spiruliny, dając mu najwyższe oceny. Jeżeli wiec kupujesz Spirulinę hodowaną poza granicami USA – nigdy nie będziesz pewien jej jakości.

UWAGA:na rynku polskim większość spiruliny pochodzi z Chin, jej cena jest bardzo niska a jakość wątpliwa. Wybór należy do Ciebie!!!

Warunki produkcji

  • Kailua Kona na Hawajach ma najlepsze na świecie warunki klimatyczno-środowiskowe do produkcji spiruliny,
  • upalne słońce operujące cały rok (im więcej słońca tym większa zawartość karotenoidów w spirulinie),
  • nieskazitelnie czysta woda z gruntowych źródeł deszczowego lasu wypełniająca baseny hodowlane,
  • oceaniczna woda pobierana z głębokości sześciuset metrów
  • do odżywiania spiruliny (ponad 90 pierwiastków śladowych, mikro i makro elementów w tym mieszanka wapnia i magnezu),
  • baseny hodowlane położone są w bardzo bliskim sąsiedztwie oceanu (galeria),
  • bliskość czynnego wulkanu, którego środowisko dostarcza naturalnej sody,
  • oczyszczona soda używana jest do alkalizowania wody w basenach hodowlanych,
  • Cyanotech Corporation to pierwszy i najstarszy producent Spiruliny Platensis na świecie, z olbrzymim doświadczeniem hodowlanym i stałą współpracą z wieloma placówkami naukowymi w USA i Japonii,
  • dwadzieścia lat produkcji zaowocowało udoskonaleniem zwykłej odmiany spiruliny platensis, czyniąc ją najbogatszą w składniki lecznicze w porównaniu do spiruliny z innych światowych hodowli,
  • do hodowli nie używa się żadnych środków chemicznych - pestycydów, herbicydów,
  • opatentowany proces suszenia i tabletkowania bez żadnych strat składników odżywczych (proces odbywa się w niskich temperaturach i braku dostępu tlenu),
  • rodzaj opakowania produktu końcowego zabezpiecza spirulinę przed utlenianiem zarówno w trakcie transportu do odbiorców na całym świecie jak i później w sprzedaży detalicznej,
  • szczegółowa kontrola jakości na każdym etapie produkcji (ponad 15 testów),
  • hawajska spirulina Pacifica posiada wszystkie możliwe międzynarodowe certyfikaty jakościowe (m.in. ISO9002 i certyfikat koszerności) oraz certyfikaty bezpieczeństwa stosowania jakie są dostępne na świecie,
    produkt końcowy badany jest przez niezależne laboratoria w celu potwierdzenia jakości i bezpieczeństwa spożycia.
  • HAWAJSKA SPIRULINA PACIFICA NIE MA SOBIE RÓWNYCH NA ŚWIECIE, POSIADA WIĘKSZĄ KONCENTRACJĘ składników odżywczych w 1g niż jakikolwiek inny produkt na świecie.

Spirulina zawiera:

  • 3900% więcej beta karotenu niż karotka,
  • 2300% więcej żelaza niż szpinak,
  • 375% więcej białka niż tofu,
  • 300 %więcej wapnia niż mleko
  • 3g spiruliny (6 tabletek) ma tą samą wartość odżywczą co 5 porcji owoców i warzyw.

Niebiesko-zielone algi w tym spirulina w nomenklaturze naukowej mają nazwę "cyanobacterii". W niektórych warunkach hodowlanych cyanobacterie jako produkt uboczny metabolizmu wytwarzają niebezpieczne toksyny, które następnie umiejscawiają się w strukturach komórkowych tych alg.

Poziom toksyn może być zależny od natężenia promieniowania słonecznego, głębokości zbiorników hodowlanych sztucznych bądź naturalnych, składu mineralnego wody i zmian środowiskowych, nie dających się przewidzieć. Zażywanie preparatów z zakażonymi algami może doprowadzić do poważnych zmian w organizmie a w szczególności w wątrobie. Wykrywalność toksyn jest skomplikowana i wymaga szczegółowych badań.

Cyanotech Corporation - producent Spiruliny Pacifica wraz z kilkoma wiodącymi producentami spiruliny i chlorelli założyli konsorcjum "Phytotoxin Research Project", na zlecenie którego opracowano metodę wykrywania microcyst w niebiesko-zielonych algach. Metodę wykrywalności opracowano w Wright State University.

Kupując produkty Cyanotech Corporation klient ma stuprocentową pewność, że otrzymuje produkt najwyższej jakości i całkowicie bezpieczny.

„SPIRULINA PACIFICA” jest nazwą zastrzeżoną przez producenta Cyanotech Corporation.

Sposób użycia: 2 razy dziennie po 3 tabletki

Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci

Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia

Producent: Cyanotech Co. Hawaje, USA

16 innych produktów w tej samej kategorii: