Wyciąg z karczocha wspierając pracę wątroby, jednocześnie ma ogólne działanie oczyszczające na organizm. Ma lekkie działanie moczopędne, co ułatwia usuwanie szkodliwych produktów przemiany materii z organizmu.
Andrographis marki Medverita to suplement diety w postaci kapsułek zawierający ekstrakt z liści Andrographis paniculata standaryzowany na 98% andrografolidów.
Propolis to żywiczna substancja zbierana przez pszczoły robotnice, która służy im jako materiał dezynfekujący oraz uszczelniający. Propolis zawiera wiele substancji aktywnych, a najlepiej poznaną grupą tych związków są polifenole.
Śliwa afrykańska (Pygeum) to gatunek tropikalnego drzewa, które występuje Afryce Środkowej. Kora Pygeum stanowi źródło wielu cennych substancji aktywnych, przede wszystkim fitosterole.
Najwyższej jakości preparat zawierający witaminy z grupy B w odpowiednio dużych dawkach. Produkt jest wzbogacony o witaminę B12 w formie metylokobalaminy, folian Quatrefolic® oraz koenzymatyczną witaminę B6.
VitaMK7® stanowi naturalne źródło witaminy K, która została uzyskana przy użyciu Bacillus subtillis NATTO. Bacillus Subtillis Natto to szczep bakterii, który powoduje proces fermentacji soi w tradycyjnej japońskiej potrawie Natto.
Prolina to związek organiczny, który jest białkowym aminokwasem. L-prolina zalicza się do grupy aminokwasów endogennych, które organizm może syntezować samodzielnie.
VitaMK7® stanowi naturalne źródło witaminy K, która została uzyskana przy użyciu Bacillus subtillis NATTO. Bacillus Subtillis Natto to szczep bakterii, który powoduje proces fermentacji soi w tradycyjnej japońskiej potrawie Natto.
Gaba, to inaczej kwas gamma-aminomasłowy. Jest częstym składnikiem suplementów diety dla kulturystów. Działa anabolicznie i regeneracyjnie. Oprócz tego pozytywnie działa na układ nerwowy.
MSM to organiczny związek siarki. Siarka jest pierwiastkiem mineralnym i jest jednym z głównych makroelementów o znaczeniu biologicznym. Wchodzi w skład dwóch ważnych aminokwasów: metioniny oraz cysteiny
Cynk to pierwiastek zaliczany do niezbędnych mikroelementów, które muszą być dostarczane w pożywieniu. Uczestniczy w wielu przemianach i procesach biochemicznych w organizmie człowieka. Naturalnymi źródłami cynku są: chude mięso, rośliny strączkowe.