Ekologiczny olej słonecznikowy z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno, to idealny olej do sałatek, sosów, dressingów, kasz i ziemniaków. Olej przeznaczony jest do spożywania na zimno.
Ekologiczny olej słonecznikowy z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno, to doskonały produkt do smażenia w wysokiej temperaturze, ale można także używać go do potraw na zimno.
Eko Olej z lnianki (rydzowy) zawiera bardzo wysoką zawartość kwasów nienasyconych około 90%. Są to kwasy niezwykle korzystne dla diety i zdrowia człowieka. To jedna z najstarszych roślin wykorzystywanych do tłoczenia oleju.
Ekologiczny uniwersalny olej z zarodków rzepaku z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno, to doskonały dodatek do sałatek, gotowania i pieczenia. Olej posiada delikatny i łagodny smak.
Ekologiczny olej z zarodków rzepaku z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno o smaku masła, to doskonały produkt do gotowania, lekkiego smażenia i pieczenia ciast. Olej posiada delikatny smak masła.
Oleum Olivarum Najwyższej jakości oliwa z oliwek Najwyższej jakości oliwa z oliwek uzyskana bezpośrednio z pierwszego tłoczenia, wyłącznie za pomocą procesu mechanicznego.
Olej konopny z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno, to doskonały produkt dla osób z podwyższonym stężeniem cholesterolu we krwi, gdyż olej z ostropestu przyczynia się do jego obniżenia. Olej przeznaczony do spożywania na zimno.
Najwyższej jakości olej lniany tłoczony na zimno. Olej charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych Omega- 3 (powyżej 50 %), które są niezwykle istotne dla funkcjonowania całego organizmu i powinny być dostarczane wraz z pożywieniem .
Olej z czarnuszki to naturalny sposób na alergię i problemy skórne, wsparcie dla odporności i podczas infekcji. A także świetny kosmetyk dla skóry tłustej, trądzikowej, mieszanej oraz dojrzałej – działa antybakteryjnie, wygładza i odmładza cerę.
Olej z ostropestu z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno, to doskonały produkt dla osób z problemami wątrobowymi i wysokim poziomem cholesterolu we krwi. Olej przeznaczony do spożywania na zimno.
Ekologiczny olej z zarodków rzepaku z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno , to idealny olej do smażenia w wysokiej temperaturze. Olej posiada delikatny smak.
Olej z pestek dyni z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno, to doskonały produkt dla osób z podwyższonym stężeniem cholesterolu we krwi, gdyż olej z ostropestu przyczynia się do jego obniżenia. Olej przeznaczony do spożywania na zimno.