Natura Wita Herbata Zielona Z Żurawiną 100G-3623
zoom_in
  • Natura Wita Herbata Zielona Z Żurawiną 100G-3623

Natura Wita Herbata Zielona Z Żurawiną 100G

19,11 zł

(19,11 zł szt.)

Brutto
Zielona herbata posiada wiele cennych właściwości, stymuluje krążenie krwi, chroni przed zawałem serca, zmniejsza ryzyko zachorowania na raka, reguluje procesy trawienne ,a także wzmacnia kości i zęby.
Ilość
check 24 godziny

NW HERBATA ZIELONA Z ŻURAWINĄ I KWIATEM GRANATU 100G


Właściwości lecznicze zielonej herbaty wykorzystywane są w medycynie chińskiej i japońskiej już od wieków. Dowiedziono, że zawiera ona m.in. witaminy A, B, B2, C oraz wiele minerałów i mikroelementów. Lista dobroczynnego działania zielonej herbaty na nasz organizm jest dość długa. Naukowcy wymieniają aż 61 dolegliwości, w leczeniu których napój ten może być pomocny, np.:

  • chroni przed zawałem serca,
  • łagodnie stymuluje krążenie,
  • zapobiega zwężaniu się naczyń krwionośnych,
  • obniża poziom cholesterolu,
  • zmniejsza ryzyko zachorowań na raka,
  • wzmacnia zęby i kości,
  • reguluje procesy trawienne.

W zielonej herbacie tkwi tajemnica długiego życia. Zawarte w niej składniki wpływają bowiem hamująco na procesy starzenia się organizmu.
Aby polubić zieloną herbatę, najpierw należałoby poznać tajniki jej zaparzania. Woda, którą zaparzamy herbatę, powinna stygnąć po zagotowaniu około 5 minut. Jeżeli herbata ma działać na nas pobudzająco, zaparzamy ją przez 2-3 minuty, jeżeli odprężająco – nieco dłużej (5-8 minut). Następnie napar przelewamy do innego naczynia aby herbata nie nabrała gorzkiego smaku, Wskazane jest dwu- lub trzykrotne zaparzanie tych samych liści. Za każdym razem odnajdziemy inny smak.

Owoc żurawiny
Owoc żurawiny ma dużą wartość odżywczą, smakową i leczniczą. Jest cennym źródłem naturalnych witamin i soli mineralnych. Posiada bogate zasoby naturalnej witaminy C i A, witamin z grupy B-kompleks (B1, B2, B6). Zawiera również karotenoidy, sole mineralne (w tym sole jodu), kwasy organiczne, a zwłaszcza kwas ascorbinowy i cytrynowy, pektyny, garbniki, polifenole i antocyjany.
Stosuje się go jako środek orzeźwiający i zwiększający odporność w chorobach, w których występuje gorączka, ponieważ gasi w niej pragnienie. Również w infekcjach dróg moczowych i w leczeniu jaskry. Oprócz działania wzmacniającego, ułatwia trawienie, korzystnie wpływa na pracę jelit i pobudza pracę trzustki, co jest szczególnie ważne dla osób chorych na cukrzycę. Należy polecić go nadciśnieniowcom.

SKŁAD: herbata zielona, owoc żurawiny, kwiat granatu, aromat

Opis

*data_wazn_wyprz_pre
2026-9-15

Specyficzne kody

Nowy

16 other products in the category