Intenson Kolagen o smaku mango 10,8 g-13403
zoom_in
  • Intenson Kolagen o smaku mango 10,8 g-13403

Intenson Kolagen o smaku mango 10,8 g

5,24 zł

(5,24 zł szt.)

Brutto
Kolagen o smaku mango porcja na raz. 10 000 mg w saszetce.
Ilość
check 24 godziny

Intenson Kolagen o smaku mango 10,8 g


Kolagen o smaku mango to połączenie czystego białka kolagenu wraz z naturalnym aromatem mango. Jedna porcja to aż 10 000 mg kolagenu, co stanowi bardzo dużą dawkę zapewniająca najlepsze rezultaty. Kolagen smakowy można mieszać z wodą lub dodać do soku, smoothie oraz koktajlu.

Kolagen smakowy nie zawiera sztucznych barwników oraz konserwantów.

Co to jest kolagen?

Kolagen jest jednym z głównych składników tkanki łącznej. Jego głównym zadaniem jest łączenie ze sobą komórek, dlatego jest on budulcem większości narządów: skóry, kości, stawów, zębów, naczyń krwionośnych czy rogówek oka. Ale na tym jego rola się nie kończy. Kolagen chroni narządy wewnętrzne tj. nerki, żołądek czy wątrobę tworząc wokół nich podtrzymującą je w miejscu warstwę ochronną. Ponadto, pełni rolę obronną w układzie odpornościowym, zapobiegając ingerencji drobnoustrojów, toksyn czy komórek rakowych.

Co więcej, to kolagenowi zawdzięczamy sprężystość i miękkość skóry. Stanowi on aż 60% wszystkich białek skóry, dlatego ma decydujący wpływ na wygląd naszej skóry.

Dlaczego należy suplementować kolagen?

Zdolności regeneracyjne kolagenu maleją z wiekiem

Kolagen jest białkiem strukturalnym, który powstaje w specjalnych komórkach o nazwie fibroblasty, w warstwie skóry właściwej. Fibroblasty produkują także inne strukturalne elementy tj. elastyna oraz kwas hialuronowy.

Zarówno powstawanie, jak i rozkład kolagenu ma miejsce w skórze właściwej. Za rozkład odpowiadają enzymy, natomiast kolagen naprawia i zastępuje zniszczone komórki bądź buduje nowe struktury komórkowe przez całe nasze życie.

Wraz z upływem lat, enzymy, które odpowiadają za rozkład kolagenu stają się coraz bardziej aktywne, a sama produkcja kolagenu przez fibroblasty się zmniejsza. W rezultacie, skóra w wieku 80 lat wykazuje cztery razy więcej zniszczonego kolagenu niż skóra w wieku 21-30 lat.

Sposób przygotowania: wsyp zawartość torebki do kubka i rozpuść w 150-200ml wody, soku lub koktajlu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Składniki: hydrolizat kolagenu (92,7%), aromat naturalny - mango , regulator kwasowości - kwas cytrynowy , substancja słodząca – sukraloza

Produkt przeznaczony dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem
małych dzieci i osób uczulonych na którykolwiek ze składników.

Masa netto: 10,8g

Opis

*data_wazn_wyprz_pre
2026-3-11

Specyficzne kody

Nowy

16 other products in the category