Kenay Postbiotyk Lactobacillus plantarum 60 k-20694
zoom_in
  • Obecnie brak na stanie
  • Kenay Postbiotyk Lactobacillus plantarum 60 k-20694

Kenay Postbiotyk Lactobacillus plantarum 60 k

52,22 zł

(52,22 zł szt.)

Brutto
L- 137 jest naturalnie wytwarzany w procesie fermentacji.
Ilość
block Obecnie brak na stanie

Kenay Postbiotyk Lactobacillus plantarum L-137™ 60 kapsułek


Suplement diety

L-137™ jest naturalnie wytwarzany w procesie fermentacji. Proces produkcji przy użyciu wysokiej temperatury pozwala na osiągnięcie wyjątkowej stabilności produktu. L-137 jest odporny na ciepło oraz działanie kwasu żołądkowego.

Szczep Lactobacillus plantarum L-137 został wyizolowany ze sfermentowanej potrawy starożytnego świata, zwanej narezushi.

Południowo-Wschodnia Azja to ciepły i morski klimat, sprzyjający spożywaniu dużej ilości ryb. Mieszkańcy tego regionu, chcąc zachować świeżość połowów przed ich schłodzeniem stosowali fermentację. Z biegiem czasu taki sposób konserwowania stał się bardziej wyrafinowany i niosący znacznie więcej korzyści dla organizmu.

Narezushi - to konserwowane właśnie w taki sposób danie rybne, obecnie znane jako japońskie sushi. Jego oryginalna i pierwotna forma została zachowana w najlepszych japońskich restauracjach.

Korzyści i cechy produktu:

  • bakteria postbiotyczna (postbiotyki to związki bioaktywne, będące metabolitami bakterii jelitowych)
  • skuteczny przy niewielkiej porcji dziennej, wystarczy 10 mg L-137™
  • kwasoodporny, termostabilny, o długim terminie przydatności do spożycia (5 lat w temperaturze pokojowej)
  • nie wymaga przechowywania w lodówce
  • 100% naturalnego pochodzenia
  • ekologiczne szklane opakowanie
  • zarejestrowana marka L-137™
  • produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)

Składniki: ekstrakt z aceroli (Malpighia punicifolia L.), w tym witamina C: 25%; Lactobacillus plantarum; składnik otoczki kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza.

Porcja dzienna: 1 kapsułka
Opakowanie zawiera: 60 kapsułek
 
Skład w porcji dziennej (1 kapsułka) RWS*
Lactobacillus plantarum /L-137™/ - szczep inaktywowany wysoką temperaturą 1010 CFU**/10 mg -
Ekstrakt z aceroli (Malpighia punicifolia L.) 280 mg -
w tym:
 witamina C: 25% 70 mg 87,5%

*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
**CFU – Colony Forming Unit – jednostka tworząca kolonię bakterii

L-137™ jest znakiem towarowym firmy HOUSE FOODS GROUP INC.
Vcaps® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej filii.

Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie

Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.

Kraj pochodzenia Lactobacillus plantarum L-137™: Japonia
Kraj pochodzenia ekstraktu z aceroli : Włochy

Producent: Kenay Sp. J.

Opis

Tagi
WITAMINA B12
*data_wazn_wyprz_pre
2025-10-12

Specyficzne kody

Nowy

16 other products in the category