Helcom Kapary w zalewie octowej 200 g


Kapary to małe, zielone owoce, które często wykorzystywane są do pizzy, sałatek i wszelkiego rodzaju makaronów. Nadają daniom wyrazisty i charakterystyczny smak. Najczęściej można je spotkać zamarynowane w occie.

Kapary należy dodawać pod koniec gotowania. Polecane do sałatek, ryb, sosów, kanapek.

Produkt pasteryzowany.

Składniki
kapary, woda, sól, ocet spirytusowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas akorbinowy

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 121 kJ/29 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,2 g
Węglowodany: 2,6 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 1,9 g
Sól: 10,9 g

Informacje dodatkowe
Kraj pochodzenia kaparów: 1- Maroko, 2 - Hiszpania. Wyprodukowano w Polsce.

Produkt może zawierać mleko i nasiona sezamu.

Masa netto
200 g (225 ml)

Producent
HELCOM

16 innych produktów w tej samej kategorii: