Pięć Przemian Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami włoskimi 500 g


Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej

Składniki: mąka migdałowa, pestki słonecznika, siemię lniane brązowe, nasiona chia, orzechy włoske 13%, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól kłodawska.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania:

Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190°C.
Wsyp mieszankę do miski.
Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj.
Zagnieć ciasto i uformuj bochenek.
Wsadź do piekarnika na 80 min.
Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w szmatkę.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1320 kJ / 319 kcal

Tłuszcz: 27 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2, 4 g

Węglowodany: 1,9 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 17 g
Białko: 14 g
Sól: 1,65 g

masa netto: 500 g

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa


16 innych produktów w tej samej kategorii: